Värt att veta!

BRC-certifiering
Mantorp-anläggningens BRC-certifiering innebär att vi kan höja kvaliteten ytterligare och säkra en högre betalning för våra produkter. Detta kommer nu dig som biodlare till godo i form av högre ersättningar.

Högre krav på honungen
Som ett led i vår kvalitetssatsning köper vi nu endast in honung med högst 20% vattenhalt.

Förskottsbetalning
Tecknar du Leveransavtal med oss kan du få förskottsbetalning för upp till 50.000 kr av din tecknade volym. Förskott skall slutregleras och återgäldas senast den 31/12 samma år.

Leveransavtal 2016 
Vårt nya Leveransavtal hittar du här. Fyll i och skicka in i god tid.

Trygghetsavtal
Vi fortsätter att erbjuda er som kan leverera minst 3500 kg honung per år ett trygghetsavtal som löper över tre år. Mer info

Bifor
Vi erbjuder även detta år våra trogna leverantörer möjligheten att köpa Bifor till förmånligt pris. Priset för Bifor kommer i år att vara 124kr/ hink exkl. moms. Fraktfritt till din depå. Erbjudandet gäller exklusivt för leverantörer av honung till SBP. Biforpris till övriga är 143 kr exkl. moms.

Vi skickar endast hela pallar med Bifor till samlastningsplatserna. Använd gärna tompallarna för leveranserna av honung. 

Vid beställning av Bifor senast 1 juni kommer fodret att levereras fraktfritt med leverans senast den 1 juli då i samleverans av kärl och pallar till era respektive depåer. I år vill vi ha biodlarens beställning av Bifor redan innan leverans och kommer att fakturera detta direkt vid leveranstillfälle. Mer info

Återtag
För att underlätta arbetet i Mantorpsanläggningen och hålla utsatta leveranstider kommer Återtaget produceras endast under augusti till oktober månad (v34-v40) och levereras till kund senast 14 dagar efter produktion. Vid leverans på annan tid får odlaren själv stå för fraktkostnad och möjlighet till återtag beror på kapacitet i produktion.  Etiketter ansvarar biodlaren själv för antingen via SBR eller bifogar egna etiketter. Vänligen ta kontakt med SBR på: 0142-48 20 00

Ekologisk honung
Vi betalar extra för ekologisk svensk honung. Se priser här. Vi uppmanar svenska biodlare att odla ekologiskt.  (se Jordbruksverkets hemsida)

Fraktfritt!
Vi hämtar din honung fraktfritt - om du har en körbar väg för lastbil och kan leverera 600 kg. 

Tel: 0735-233 103 • E-post: anna.blomqvist@svenskhonungsforadling.se

Öppetider: Måndag-torsdag 07.00-16.00 • Fredag 07.00-15.00 • Frukost 09.00-09.30 • Lunchstängt 12.00-13.00